Houses |House X
Houses | Villa Ravine

HOUSE X

5.jpg

VILLA RAVINE

Approached from a lower parking level, the entrance is from the main deck on the south east corner of the house. The living areas are centrally positioned, ensuring large uninterrupted views and the corner are given to the bedrooms, which get expansive views on two sides. The services, including the bathrooms, kitchen and the staircase are part of the thin block at the rear. A large open deck on the upper floor is created by pulling in the fenestration line below the pitched roof. The staircase is placed within a double height space, adding to the expansive feeling of the house.

 

Grey slate and military green roofs were chosen as a reference to the pre-colonial British architecture of the region. Gables toward the valley enhance the views from within, and the resulting complex interior geometry of the roof is panelled in a local deciduous wood. The result is a warm, yet modern home that allows for engagement with nature.

Workshop

PRIVACY STATEMENT | © COPYRIGHT 2020, AKDA | AMIT KHANNA DESIGN ASSOCIATES, NEW DELHI. ALL RIGHTS RESERVED. 

AKDA integrates the disciplines of architecture, interior design, sustainability and construction under a singular ethos.

We Love Building Things.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
  • Blogger Clean Grey
  • Instagram Clean Grey