Houses |Ridge House
Houses | South City Residence
Houses | House X

RIDGE HOUSE

RIDGE HOUSE

Each of the residential floors was treated differently to extract the maximum build-able volume while ensuring plenty of open space, light and ventilation. The ground floor was split into two smaller apartments arranged around the courtyard with independent access from the parking level. The floor above it reduces in size and being a single apartment.The third residential level was meant for renting out to tenants, while the two bedroom penthouse on the top floor was to be occupied by the client whenever he would be in the country.

The sheer mass of the rock meant that no retaining wall would be needed and the decision was taken to leave the stone surfaces exposed in the interiors of the basement, simultaneously lighting them from above through slits in the parking level. Driven by the pleasing aesthetic of the reddish colour of the stone, the exteriors were given a similar treatment. The exposed concrete structure forms the background to a number of delicate stone screens, offset by the dark aluminium windows.

NEWS

AKDA integrates the disciplines of architecture, interior design, sustainability and construction under a singular ethos.

We Love Building Things.

PRIVACY STATEMENT | © COPYRIGHT 2020, AKDA | AMIT KHANNA DESIGN ASSOCIATES, NEW DELHI. ALL RIGHTS RESERVED. 

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
  • Blogger Clean Grey
  • Instagram Clean Grey