Commercial & Institutional | Pixelet 
1.jpg

PIXELET

PIXELET

This limits the columns to the periphery, allowing easy expansion to the upper floors and freeing up ground space for vehicular movement. Spacing the columns generously allows for large windows that ensure maximum daylight in the interior spaces, reducing dependence on artificial sources of light. Circulation cores at either end of the building house toilets, stairs and elevators. These cores also house the vertical ducts that provide cooled air to the production floors, eliminating the need for electricity guzzling air conditioning. These large ducts are centrally planned within each floor, allowing for even distribution of air to all workers.

​Although primarily designed as a production unit, the building also houses a 6000SF office space within the ground floor Block A. Designed completely in white tones, the office area has an innovative baffled aluminium ceiling that incorporates LED strip lighting while effectively masking the electrical, air-conditioning and fire-fighting services. A large showroom opens up to a garden terrace, creating a pocket of nature within a heavily industrialised context. A bright orange cafeteria that acts as a breakout space for employees and the director’s room both also have independently accessed and private terrace spaces.

Workshop

PRIVACY STATEMENT | © COPYRIGHT 2020, AKDA | AMIT KHANNA DESIGN ASSOCIATES, NEW DELHI. ALL RIGHTS RESERVED. 

AKDA integrates the disciplines of architecture, interior design, sustainability and construction under a singular ethos.

We Love Building Things.

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • LinkedIn Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
  • Blogger Clean Grey
  • Instagram Clean Grey